Διαρροή εσωτερικών εγγράφων της Google αποκαλύπτει παράγοντες SEO

seo factors

Μια πρόσφατη διαρροή εσωτερικών εγγράφων της Google έριξε φως σε ένα από τα πιο μυστηριώδη θέματα του digital marketing: τους παράγοντες που επηρεάζουν την κατάταξη μιας ιστοσελίδας στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Αυτή η διαρροή ξεκαθαρίζει τον τρόπο με τον οποίο η Google αξιολογεί και κατατάσσει τις ιστοσελίδες, δίνοντας στους ειδικούς SEO ένα ανεκτίμητο εργαλείο για να βελτιστοποιήσουν τις ιστοσελίδες τους με τον σωστό τρόπο.

Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα;

Τα διαρρεύσαντα έγγραφα αποκαλύπτουν μια πολύπλοκη διαδικασία κατάταξης που λαμβάνει υπόψη χιλιάδες παράγοντες. Μερικοί από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που αναφέρονται στα έγγραφα είναι:

  • Backlink: Η ποιότητα και η ποσότητα των backlink που δείχνουν στην ιστοσελίδα σας εξακολουθούν να παίζουν καθοριστικό ρόλο. Η Google δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ποικιλία των συνδέσμων και στη σχετικότητά τους με το περιεχόμενό σας.
  • Περιεχόμενο: Η ποιότητα, η πρωτοτυπία και η σχετικότητα του περιεχομένου σας είναι κρίσιμα. Η Google αξιολογεί το μήκος του περιεχομένου, τη χρήση λέξεων-κλειδιών, την ύπαρξη τίτλων και υποτίτλων, καθώς και την ποιότητα της γραφής.
  • Συμπεριφορά των χρηστών: Η Google παρακολουθεί πώς αλληλεπιδρούν οι χρήστες με την ιστοσελίδα σας. Παράγοντες όπως ο χρόνος παραμονής, το ποσοστό εγκατάλειψης και ο αριθμός των σελίδων που επισκέπτονται παίζουν σημαντικό ρόλο στην κατάταξη.
  • Τεχνικοί παράγοντες: Η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας, η ευρεσιτεχνία του κώδικα, η κινητή φιλικότητα και η ασφάλεια (HTTPS) είναι σημαντικοί τεχνικοί παράγοντες που επηρεάζουν την κατάταξη.
  • Σήματα εμπιστοσύνης: Η Google αξιολογεί την αξιοπιστία και την ασφάλεια της ιστοσελίδας σας. Παράγοντες όπως η ηλικία του domain, η ιστορία της ιστοσελίδας και οι αναφορές από αξιόπιστες πηγές επηρεάζουν την κατάταξη.
  • Σήματα χρήστη: Η Google χρησιμοποιεί δεδομένα από το Chrome για να κατανοήσει καλύτερα τις προτιμήσεις των χρηστών και να προσαρμόσει τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Τι σημαίνει αυτό για τους SEO ειδικούς;

  • Δημιουργείστε ποιοτικό και πρωτότυπο περιεχόμενο.
  • Αποκτήστε ποιοτικούς συνδέσμους από αξιόπιστες ιστοσελίδες.
  • Βελτιστοποιείστε την ιστοσελίδα σας για κινητές συσκευές.
  • Βελτιστοποιείστε την ιστοσελίδα σας για να θέλουν οι χρήστες σας να παραμένουν και να διαβάζουν περισσότερα.
  • Κάντε usability test στην ιστοσελίδα σας και βρείτε τι εμποδίζει τους χρήστες σας να βρουν αυτό που θέλουν στο site σας.
  • Επενδύστε στην ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας.
  • Χτίστε ένα ισχυρό brand

Συμπέρασμα

Η διαρροή των εγγράφων της Google προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία. Οι πληροφορίες αυτές δεν είναι κάτι καινούργιο για τους περισσότερους ειδικούς SEO. Όμως είναι πρώτη φορά που υπάρχει τόση πληροφορία από πρώτο χέρι. Βοηθάει όποιους ασχολούνται με το SEO να κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας του αλγόριθμου της Google.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο αλγόριθμος της Google είναι συνεχώς εξελισσόμενος και ότι δεν υπάρχει μαγική συνταγή για την επιτυχία στο SEO. Η καλύτερη προσέγγιση είναι να επικεντρωθείτε στη δημιουργία μιας ιστοσελίδας που προσφέρει αξία στους χρήστες.

Δημήτρης

Γράφει ο Δημήτρης

Digital Strategist

Δημοσιεύθηκε την 26.08.2024

Σχολιάστε το άρθρο

Συμβουλές digital marketing από το blog μας

preview του βίντεο Unboxing Regalinas

Website Unboxing Regalinas

Δείτε πώς ανακατασκευάσαμε το ηλεκτρονικό κατάστημα μόδας Regalinas.gr και τι αποτέλεσμα έφερε αυτή η ανακατασκευή.

Δείτε το video
preview του βίντεο του βίντεο με την Εύη Λούλη

Η Εύη Λούλη μιλάει για τη Netstudio

Η Εύη Λούλη, υπεύθυνη Marketing του Ομίλου Λούλη, μιλάει για τη συνεργασία του Ομίλου Λούλη με τη Netstudio.

Δείτε το video
preview του βίντεο με τα 4 πιο σημαντικά σημεία σε κάθε site ή e-shop

Τα 4 πιο σημαντικά σημεία σε κάθε site ή e-shop

Δείτε ποια είναι τα πρώτα σημεία που κοιτάω ΚΑΘΩΣ μιλάω στο τηλέφωνο με υποψήφιους πελάτες που μου ζητούν να προτείνω βελτιώσεις στο site τους.

Δείτε το video
preview του video του GS Diamonds

GS Diamonds Website Unboxing (με υπότιτλους)

Δείτε στο video πώς φτιάξαμε ένα από τα πιο πολύπλοκα και εντυπωσιακά μας project. Το GS Diamonds, το eshop του μεγαλύτερου εμπόρου διαμαντιών στην Αυστραλία.

Δείτε το video
preview του video με τον Αποστόλη του White Goods

Σκέψεις & ανησυχίες ενός νέου για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Δείτε στο video απόσπασμα από εσωτερική συζήτηση προόδου, 7 μήνες μετά τη δημοσίευση του καινούριου site του White Goods.

Δείτε το video
preview του βιντεο πως να μετρήσετε την ταχύτητα του site σας

Πώς να μετρήσετε την ταχύτητα του site σας

Μετρήστε και βελτιστοποιήσετε την ταχύτητα φορτώματος του site σας ή του e-shop σας.

Δείτε το video
preview του βιντεο τι είναι το usability testing

Εισαγωγή στο Usability Testing και στο Userfeel με τη Netstudio

Τι είναι το usability testing και πώς μπορεί η Netstudio να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε το site σας, το eshop σας ή την εφαρμογή σας.

Δείτε το video
preview του βιντεο Website Unboxing Forel.gr

"Από την πρώτη στιγμή καταλάβαμε ότι θα τα πάμε καλά. Και τελικά είχαμε δίκιο. Τα πήγαμε πολύ καλά."

Δείτε πώς φτιάξαμε το e-shop μόδας Forel.gr και πώς σχολιάζει τη συνεργασία ο Μάκης Χατζούλας.

Δείτε το video